Veretöö toimumispaiga, ööklubi Pulse regulaarne külastaja Kevin West ütles, et nad vahetasid Mateeniga umbes aasta aeg-ajalt sõnumeid, kasutades geidele mõeldud vestlus- ja tutvumisäppi Jack’d, vahendab Los Angeles Times.

Nad ei kohtunud aga enne laupäeva kunagi. West nägi Mateeni, keda tundis nägu-, kuid mitte nimepidi, umbes kella ühe ajal, tund enne tulistamist, tänavat ületamas.

Vähemalt neli Pulse’i regulaarset külastajat teatasid esmaspäeval ajalehele Orlando Sentinel, et arvavad, et on näinud Mateeni klubis ka varem.

„Mõnikord läks ta nurga taha ja jõi omaette, mõnikord jäi ta nii purju, et oli lärmakas ja sõjakas,“ rääkis Ty Smith, kes nägi Mateeni enese sõnul klubis vähemalt tosin korda.

„Me eriti ei rääkinud temaga tegelikult, aga ma mäletan, et ta rääkis mõnikord midagi oma isast,“ ütles Smith. „Ta ütles meile, et tal on naine ja laps.“

Niipea, kui West nägi pärast tulistamist avaldatud Mateeni fotosid, sõitis ta kohalikku politseijaoskonda, kuhu kutsuti USA föderaalse juurdlusbüroo (FBI) esindajad, kes näitasid talle Mateeni fotot arvutiekraanil.

„Ma ütlesin: „See on tema.“,“ rääkis West, kes andis FBI-le üle oma telefoni ja Jack’d-i sisselogimisandmed.

Uurijad tegelevad teadetega, et Mateen külastas geiklubisid ja kasutas geide tutvumisäppe, teatas õiguskaitseorganite ametnik.