"Valitsuse eesmärgiks on juhtida riik demokraatiasse," ütles Ghannouchi, kes jätkab ainsana üleminekuvalitsusse kuulunud RDP liikmetest. Tuneesias on mitu päeva toimunud meeleavaldused, kus nõutakse uue valitsuse puhastamist kukutatud presidendi Zine El Abidine Ben Ali erakonna liikmetest, vahendas BNS.

Varem päeval astus tagasi Tuneesia üleminekuvalitsuse välisminister Kamel Morjane. Ghannouchi ütles õhtul, et uus välisminister on 75-aastane Pariisi Sorbonne'i ülikooli haridusega karjääridiplomaat Ahmed Ounais, kes on töötanud Tuneesia suursaadikuna Moskvas ja New Delhis.

Ehkki Morjane astus RCD parteist eelmisel nädalal välja, kuid sellest ei piisanud meeleavaldajate rahustamiseks.

Ben Ali endisest valitsusest säilitasid uues koosseisus ministrikoha tööstusminister ja rahvusvahelise koostöö minister, kuid kumbki ei ole kuulunud RDP-sse, ütlesid allikad.

Poliitiliste ja ametiühinguallikate sõnul peaks uus valitsuskoosseis aitama rahustada päevi kestnud vägivaldseid rahutusi.

Tuneesia mõjuvõimas ametiühing ei liitu oma liikmete kaudu uue valitsuse koosseisuga, kuid toetab ministrivalikuid, ütles ühingu allikas neljapäeva õhtul Reutersile.

Suure liikmeskonnaga ametiühing on osalenud mitme meeleavalduse korraldamisel.