„Michelle ja mina palvetame Poola rahva eest ja toetame neid täiel määral, et nad toibuks sellest hirmsast tragöödiast," ütles tähtsamaid Poola-reisist loobuma pidanud külalisi - USA president Barack Obama CNNile.

Ameerika Ühendriike esindab Poola suursaadik Lee Feinstein.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatas oma koduleheküljel, et ei pääse lennuliikluse peatanud ilmastikutingimuste tõttu Krakówisse.

USAs viibinud Saksamaa liidukantsler Angela Merkel saabus läbi Lissaboni Rooma, kust ta reisib täna Bolzano kaudu Berliini, kirjutab Ilta-Sanomat.

Saksamaad esindavad maismaa kaudu saabuvad president Horst Köhler ja välisminister Guido Westerwelle.

Loobuma on pidanud Suurbritannia välisminister David Miliband ja troonipärija prints Charles.

„Meil on väga kahju. Mõtetes oleme lennuõnnetuses hukkunute perede ja Poola rahvaga," ütles Miliband.  

Peaminister Gordon Browni plaanidesse valimisürituste tõttu Poola matus ei mahtunud.

Soome president Tarja Halonen oli Taanist kuninganna Margrethe II juubelil ja jõudis alles laupäeval maismaad pidi ja laevaga kodumaale tagasi.

Krakówi Waweli lossis kell 15 algavalt matusetseremoonialt puuduvad veel Kanada peaminister Stephen Harper, tema Hispaania kolleeg José Luis Rodríguez Zapatero, Korea Vabariigi peaminister Chung Un-chan ja Itaalia peaminister Silvio Berlusconi.

Vene president Dmitri Medvedev lendas lennukeelust hoolimata Krakówisse. Kuigi Poola õhuruum on suletud, lubatakse lennata alla 6000 meetri kõrgusel.

Eesti president T. H. Ilves oli sunnitud Türgi visiidi pärast samuti loobuma. Peaminister Andrus Ansip sõitis autoga ja viibib juba Poolas. Ka Läti president võttis 13-tunnise autoreisi ette. Sama tegi ka Leedu riigipea.