Iirimaa ja Suurbritannia lennundusvõimud teatasid, et õhuruum suletakse kell 6 Greenwichi aja järgi (kell 8 Eesti aja järgi) tuhaohu tõttu lennukite mootoritele, vahendab AFP.

Iirimaa rahvuslik lennukompanii Aer Lingus ja odavlennufirma Ryanair jätsid ära sadu lende, lüües reisijate plaanid segamini.

Briti lennundusjuhid sulgesid õhuruumi ka Šotimaa rannikust loodes asuvate Hebriidi saarte kohal alates esmaspäeva õhtust kella 17-st.

Uus tuhahäire ei tohiks mõjutada lende üle Iirimaa või Suurbritanniast Euroopasse. Samuti ei tohiks probleeme olla Suurbritannia lõunaosa lennuväljadel, sealhulgas Euroopa suurimal lennuliikluskeskusel Londoni Heathrow’ lennuväljal.

Soome ilmateenistuse meteoroloogi Kaisa Solini sõnul kannavad õhuvoolud lähipäevadel uut tuhka lõuna suunas. Sel juhul häiriks tuhapilv lisaks Iirimaale ka Suurbritannia lennuliiklust, kirjutab Ilta-Sanomat.

„Õhuvoolud suunduvad Briti saarte suunas ja on väga võimalik, et tuhapilv võib katta osa Suurbritanniast. Täielikult tuhapilv Briti saari tõenäoliselt siiski ei kata,” ütles Solin.

On väga ebatõenäoline, et Suurbritannias tuleb lähipäevil lende ära jätta.