WTC töötajast on kadunuks tunnistatud 2800. Pentagonis hukkus 190 inimest, sh 64 American Airlines pardal olnud inimest, teatab RIA-Novosti.

Kokku üle 5000 inimese on kantud hukkunute või teadmata kadunuks jäänute nimekirja. Päästjate hinnangul pole aga lõplik ohvrite arvu selgitamine võimalik, kuna nii palju laipu on purustatud.

Linnapea Rudolph Giuliani sõnul võib lõplik hukkunute arv tõusta mitmete tuhandeteni.

USAs ja Kanadas on registreeritud kümneid rünnakuid muhameedlastele pärast teisipäeval toimunud terrorirünnakut.

Nii peatas Chicago politsei 300 manifestanti, kes püüdsid korraldada meeleavaldust mošee juures, lisaks viskasid nad pommi keskusesse, kuhu kogunevad araabia kogukonnad.

New Yorgis jälitas 75-aastane purjus mees pakistanlannat ja ähvardas teda tappa.

Kuveidi saatkonnast USAs teatatakse, et USA õppeasutustes koolis käivaid Kuveidi kodanikke solvatakse pidevalt, kirjutab Interfax.

New Yorgi politsei blokeeris kõik teed Staten Islandile, Manhattani naabersaarele, et koostöös FBIga leida USA terroriaktis kahtlustatavaid.

Kõikidel sildadel, mis saart linnaga ühendavad, on liiklus peatatud. Ära on muudetud reisipraamide sõidud. Politsei esindajate sõnul pole saarele ega sealt välja lähitundidel võimalik pääseda, teatab RIA-Novosti.

Afganistani Talebani rühmitus teatas täna MTV3 andmetel, et küsitles bin Ladenit ja too eitas terroriaktis osalemist.

“Me küsisime temalt, ja ta vastas, et meil ei ole mingit seost juhtunuga,” rääkis Talebani Pakistani suursaadik Abdul Salam Zaeef Reutersile.

Suursaadik ütles ka seda, et Taleban on valmis uurimistes abi osutama, et selgitataks välja terroriakti süüdlased.

Oleme valmis igasuguseks abiks islami seaduse järgi, ütles Zaeef.

Kui Ühendriikidel on mingeid tunnistusi bin Ladeni vastu, peaks need esitama Talebanile, kes varjab bin Ladenit “külalisena”, ütleas Zaeef.

Ajakiri Newsweek kirjutab, et kuigi USA luurel ei olnud väidetavalt terrorirünnaku kohta spetsiifilist hoiatust tulnud, oli häireolukord juba kaks nädalat kestnud.

Kiireloomuline hoiatus võis tulla õhtul enne rünnakuid WTC-le ja Pentagonile, ning seetõttu katkestasid mõned Pentagoni kõrgeimad ametnikud ametireisi. Miks sedasama infot ei olnud neil 266 inimesel, kes lennukites hukkus? Sellest võib saada kuum arutlusteema Kapitooliumimäel Kongressis.