Pea kuus aastakümmet oli 321-leheküljeline tekst märkamatult Saksa välisluure arhiivis. Nüüd aga näitab see Saksa pärastsõjaaegset ajalugu teises valguses. Saksa väljaanne Der Spiegel kirjutab, et tol ajal oleks sellisest projektist teada saamine vallandanud väga suure skandaali.

Dokumentidest ilmneb, et armeega, mida loodeti luua, oli seotud ligi 2000 endist natsi-ohvitseri. 1949. aastal tegid nad etetvalmistusi ilma, et neil oleks selleks olnud luba Saksamaa valitsuselt. Väidetavalt ei teadnud ka Saksa parlament ega liitlaste väed sellest midagi.

Endiste SS-i sõdurite eesmärk oli "kaitsta Lääne-Saksamaad idapoolse agressiooni eest külma sõja algusaastatel".

Dokumendid leidis ajaloolane Agilolf Kesselring, kes töötas ajaloolastest loodud sõltumatus komisjonis. Komisjoni oli palganud 40-ndate ajalugu uurima Saksa välisluure arhiiv.

Dokumentidest ilmnes, et toonane Saksa liidukantsler Konrad Adenauer sai grupist teada 1951. aastal, kuid ei teinud selle infoga midagi. Paberitest selgub veel, et kokku oleks plaani järgi pidanud armeega seotud olema 40 000 sõdurit ning mitmed kõrged sõjaväelased Bundeswehrist. See kõik näitab, kui tõsine see ettevõtmine oleks olnud, kui see oleks teoks saanud.