Tšernoviki teatel süüdati Džalaldinovi maja neljapäeva hilisõhtul. Džalaldinovi naine rääkis, et keskööl tulid majja maskides mehed, tõstsid perekonna välja ja panid majale tule otsa, vahendab RBK.

„Külaelanikel keelati sel teemal midagi rääkida ähvardades ka nende majad maha põletada,“ ütles Džalaldinovi naine.

Videopöördumises Putini poole rääkis Džalaldinov kohalikele õpetajatele palkade maksmata jätmisest ning teatas, et küla on pärast sõda ja üleujutusi pooleldi varemeis. Džalaldinov kurtis, et kaebused kohalikele võimudele mingit tulemust ei anna.

„Nad otsivad mind Kizljarist. Nad otsivad mind Mahhatškalast,“ ütles Džalaldinov aprilli lõpus telekanalile Dožd. Pärast seda, kui Doždi võttegrupp Kenhit külastas, vahistas politsei taksojuht Magomed Šaripovi, kes nad sinna viis, ning kaks kohalikku elanikku Džanmirza Alidibirovi ja Hizbula Ahmedovi, kes ajakirjanikega suhtlesid.

Mai alguses teatas väljaanne Kavkazski Uzel, et Kenhisse saabus Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov. Pealtnägijatele viidates teatas väljaanne, et Kadõrov andis käsu kolme kuu jooksul teed ja ehitised ära remontida, tuua külla gaas ja ehitada mošeed. Veel teatas Kavkazski Uzel, et Kenhis tahtis Kadõroviga rääkida 4-5 inimest, kes olid valmis Džalaldinovi sõnu kinnitama, kuid Kadõroviga kohtuma neid ei lastud. Pärast seda vestles nendega aga Tšetšeenia Šaroi rajooni politsei kõrgetasemeline töötaja.

6. mail näidati Kadõrovi visiiti Kenhisse Tšetšeenia ametlikus telekanalis Groznõi TV. Teatati, et Kenhi elanikud mõistsid Džalaldinovi käitumise hukka. „Vaid mõne aasta jooksul ehitati külla mošeed, medresed, sillad, anti valgus ja mobiilside. Suheldes elanikega lubas Kadõrov abi kõige päevakajalisemate probleemide lahendamisel,“ teatas Groznõi TV.