Kelly ise ütles kolmapäeval Fox Newsile, et teda on palutud ja ta peab seda auasjaks.

Kui senat ta ametisse kinnitab, hakkab Kelly juhtima ametkonda, mille ülesanne on kindlustada piiri ebaseadusliku sisserände vastu, kaitsta presidenti, reageerida looduskatastroofidele ning koordineerida luuret ja terrorismivastast tegevust.

Nagu Trump arvatakse ka Kelly olevat tugevalt meelestatud ebaseadusliku sisserände peatamisele. Kindral ütles eelmisel aastal kongressikomiteele, et julgeoleku puudumine USA-Mehhiko piiril kujutab endast ohtu USA rahvuslikule julgeolekule.

USA sõjaväe lõuna väejuhatuse endise ülemana oli Kelly vastutav USA sõjalise tegevuse ja suhete eest Ladina-Ameerikas ja Kariibi piirkonnas. Ta oli Kuubal asuva Guantánamo vangilaagri säilitamise pooldaja.

Kelly, kelle poeg hukkus Afganistanis Talibani vastu võideldes, läks pärast 45-aastast sõjaväelasekarjääri erru jaanuaris. Kelly ise teenis mitmel korral Iraagis ning oli 2003. aastal esimene merejalaväelane enam kui 50 aasta jooksul, kes ülendati lahingutsoonis brigaadikindraliks.

Trump võib olla sunnitud võtmetähtsusega ametikohti kindralitega täitma, sest tal puuduvad suhted vabariiklaste establishment’i tegelastega, kommenteeris endine Valge Maja ja välisministeeriumi ametnik P.J. Crowley.