Trumpi kampaaniaorganisatsiooni advokaat väitis, et kirjavahetus omastati ebaseaduslikul teel kolmandalt osapoolelt, kuid eriprokuröri pressiesindaja lükkas seesuguse väite ümber, öeldes, et kriminaalmenetlust teostatakse „asjakohaselt“, vahendab uudistekanal BBC.

Organisatsioon Trump for America kasutas valimiskampaania ajal ja ametissevannutamise eel oma elektroonkirjade ja teiste dokumentide hoiustamiseks valitsusorganisatsiooni USA Üldteenusteameti (General Services Administration (GSA)) serverit.

Asutus andis nende käes oleva materjali teadete kohaselt föderaaluurijatele üle juba tänavu suvel.

Trump for America jurist Kory Langhofer saatis laupäeval USA Kongressile kirja, milles ta kaebas, et „üldteenusteametil puudus õigus antud dokumente omada ega kontrollida“, mis võib tähendada, et USA seadusandjate põhiseaduslikke õigusi võidi avalikustamisega rikkuda.

Organisatsiooni väitel oli kirjade sees ka teavet, mis ei olnud mõeldud avalikuks kasutamiseks, mistõttu sooviti see materjal eemaldada enne, kui kirjavahetus eriprokurör Muellerile üle anda, kuid sel nädalal avastati ootamatult, et uurijatel õnnestus juba kuid varem kogu materjal kätte saada.

USA uudisteportaal Axios teatas laupäeval oma allikatele tuginedes, et föderaaluurijatel on materjal 12 Trumpile lähedalseisva isiku kirjavahetusest, sealhulgas tema nõuniku ja väimees Jared Kushneri oma.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo esitas uurimisega seoses hiljuti süüdistuse juba neljandale inimesele.

Trumpi erajuristid kohtuvad Muelleri ja teiste uurijatega järgmisel nädadal, arutamaks juurdluse kulgu.