Valge Maja teatas, et 29-aastane Hicks lahkub pärast seda, kui veetis üheksa tundi kongressi esindajatekoja luurekomitee kinnisel kuulamisel seoses juurdlusega Venemaa sekkumise üle USA 2016. aasta presidendivalimistesse, vahendab Reuters.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders ütles, et Hicksi otsus lahkuda ei ole seotud tema esinemisega luurekomitee ees, kus ta kongresmenide teatel keeldus vastamast küsimustele administratsiooni kohta. Trump nimetas Hicksi tõeliselt suurepäraseks inimeseks, kellest ta hakkab enda kõrval puudust tundma.

Hicks tegi enamat kui lihtsalt teadete väljastamise suunamine. Ta oli Trumpi orbiidil pidevalt olemas, istudes intervjuude juures ajakirjanikega ja suunates vaikselt pressiga seotud poliitikat, jäädes ise kaadri taha, hoides madalat, kuid glamuurset profiili.

Hicksil õnnestus jääda suuresti kõrgemale paleeintriigidest, mis on Trumpi Valget Maja iseloomustanud, kuid tema lähedus presidendile muutis ta keskseks kujuks mõnedel dramaatilisematel hetkedel.

Kongresmenide sõnul vastas Hicks, kes oli 2016. aasta presidendivalimiste kampaania ja üleminekukuude ajal pärast valimisi Trumpi pressiesindaja, luurekomitee küsimustele selle aja kohta.

Hicks sattus Valge Maja personalisekretäri Rob Porteriga seotud skandaali, sest tal oli viimasega suhe. Hicks tegi tööd Porteri kaitsmiseks, kui Porteri kaks endist naist süüdistasid teda koduvägivallas. Porter oli lõpuks sunnitud tagasi astuma.

Teemade hulgas, mida Hicks keeldus esindajatekoja luurekomitee ees valgustamast, oli tema osa 2017. aasta juuli avalduse koostamisel, milles ei räägitud tõtt 2016. aasta juuli kohtumise kohta New Yorgi Trump Toweris, kus osalesid Trumpi vanim poeg Donald Trump Jr, teised Trumpi kaaskondlased ja Vene advokaat Natalia Vesselnitskaja.

Trump Jr ütles alguses, et kohtumisel räägiti vene laste adopteerimistest, kuid tunnistas hiljem, et Vesselnitskaja lubas kahjustavat informatsiooni Trumpi vastaskandidaadi Hillary Clintoni kohta.

Hicks võttis kommunikatsioonidirektori ametikoha üle septembris pärast 11 päeva ametis olnud Anthony Scaramucci vallandamist. Kaadri taga on Hicksile tunnustust avaldatud kommunikatsioonioperatsioonide stabiliseerimise eest.