Donald Trump jr kohtus advokaadiga pärast seda, kui ta sai elektronkirja publitsist Rob Goldstone'ilt, kes andis kohtumist korraldades teada, et Venemaal on kompromiteerivat materjali Hillary Clintoni tegevuse kohta, mida ollakse valmis jagama eesmärgiga aidata Trumpi presidendikampaaniat.

Kirjadest tuleb välja, et Trump jr oli teadlik, et ta kohtub „Vene valitsuse advokaadiga“, kelle „kõrgetasemeline ja tundlik infromatsioon pärineb Vene valitsuselt osana toetusest Trumpile“.

„Kui see on nii nagu sa ütled, siis see meeldib mulle,“ rõõmustas Trumpi poeg.

Trump jr tunnistas pühapäeval pärast mitut varasemat valeavaldust, et kohtus mullu valimiskampaania ajal Vene advokaadiga, kes lubas tema isa kampaaniat aidata. Esmaspäeval palkas Trump jr end kaitsma kriminaaljuristi.

Teadaolevalt osales kohtumisel president Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner ning kampaaniajuht Paul Manafort, kes pidi mõni aeg hiljem tagasi astuma seoses süüdistustega, et ta ajas äri Ukraina kuritegelike Venemaa-meelsete eksliidritega.

Vene advokaat Natalia Veselnitskaja kohtus Trump jr'i, Kushneri ja Manafortiga mullu 9. juunil. Trump jr'i sõnul sai kohtumisel selgeks, et advokaadil ei ole Clintoni kohta mingit mõistlikku informatsiooni. Tema sõnul räägiti toona riikidevahelisest adopteerimisskeemist ehk sisuliselt sanktsioonidest.