Dokumendis öeldakse, et USA annab Põhja-Koreale julgeolekugarantii, riikidevahelised suhted viiakse uuele alusele ja pooled lubavad pühenduda Korea poolsaare täielikule tuumarelvadest vabastamisele. Samuti lubatakse tegeleda Korea sõjas osalenute säilmete kodumaale viimisega.

Kui Trumpilt küsiti, millal Põhja-Korea võiks tuumarelvast loobuda, vastas ta: „Väga-väga varsti.” Mismoodi võiks näha tuumarelvadest loobumise ajakava, kuidas selle elluviimist kontrollida ja mida Põhja-Korea täpselt vastu võiks saada, liidrid ei kommenteerinud.

Avalduses öeldakse järgmist:

1. USA ja Põhja-Korea võtavad ülesandeks viia USA-Põhja-Korea suhted uuele tasemele, lähtudes mõlema rahva soovist elada rahus ja jõukuses.

2. USA ja Põhja-Korea ühendavad jõud, et Korea poolsaarel oleks kestev ja stabiilne rahu.

3. Vastavalt 27. aprilli Panmunjomi deklaratsioonile lubab Põhja-Korea töötada Korea poolsaare täieliku tuumarelvast vabastamise nimel.

4. USA ja Põhja-Korea võtavad ülesandeks leida üles [Korea sõja] sõjavangide ja lahingus kadunud võitlejate säilmed ja viia tagasi kodumaale nende säilmed, kes on juba tuvastatud.

Sissejuhatuses märgitakse, et Trump võtab enda ülesandeks anda Põhja-Koreale julgeolekugarantiid ja Kim omakorda kinnitab oma jätkuvat pühendumist poolsaare tuumarelvadest vabastamisele.

Ühisavalduse lõpus öeldakse veel, et kahe riigi vahel jätkuvad läbirääkimised, mida USA poolt juhib välisminister Mike Pompeo. Kõnelused tippkohtumisel kokku lepitu elluviimiseks peaksid deklaratsiooni järgi jätkuma võimalikult ruttu.