Tasu mitte saavate kampaanialiikmete arv ulatub vähemalt kümneni ja nende seas oli ka näiteks Paul Manafort, kes astus sel kuul Trumpi kampaaniajuhi kohalt tagasi seoses süüdistustega, et ta ajas äri Ukraina kuritegelike Venemaa-meelsete eksliidritega, vahendab uudistagentuur Reuters.

Ühtlasi toodi tasuta tööjõuna Trumpi meeskonnast välja California üksuse direktor Tim Clark, kommunikatsioonijuht Michael Caputo, finantsjuht Steven Mnuchin, sisepoliitika direktor Rick Wiley, nõunik Barry Bennet ja veel viis ametnikku.

Trump teatas alles hiljuti, et tema kampaania tuleb rahadega toime ja on kolm korda säästlikum kui demokraadist Hillary Clintoni oma. “See näitab minu finantsvaistu,” kuulutas kinnisvaramogul toona.

Pole teada, kas inimesed nõustusid Trumpi alluvuses vabatahtlikena töötama või jäeti lihtsalt palgast ilma. Vähemalt üks palgata töötajatest, Michael Caputo ütles ajakirjanikele juunis, et talle tuli endalegi üllatusena, et ei saa oma tegemiste eest Trumpilt töötasu. “Palk jäeti lihtsalt maksmata, oligi kõik,” sõnas ta.

Veel kahe “vabatahtliku”, Ken McKay ja Laurance Gay sõnul ei saanud ka nemad algselt palka. Tagantjärele laekus aga mõlema kontole 60 000 dollarit.