Telekanali saatejuht Ainsley Earhardt, kes president Trumpi kolmapäeval intervjueeris, ütles, et ta mainis armuandmist, aga ei öelnud otseselt jah ega ei, kui ta temalt armuandmise kohta päris, vahendab uudistekanal The Daily Beast.

„Ma arvan, et tal on Manafortist kahju,” ütles Earhardt usutluses kaassaatejuht Hannityle, märkides, et president ja Manafort olid sõbrad, aga Manafort „ei töötanud tema jaoks pikka aega”. „Ta töötas tema heaks põhimõtteliselt sada päeva,” meenutas Earhardt.

Alles kolmapäeval ütles Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders pressibriifingul ajakirjanikele, et „Trump ei vaagi armuandmist”, kui asi puudutab Paul Manaforti.

Trump ise säutsus eile õhtul oma Twitteri kontol, et tal on „Manafortist ja tema imelisest perest väga kahju”. „„Õigusemõistjad” võtsid muu seas 12 aasta taguse maksuasja, avaldasid talle kohutavalt survet ning erinevalt (president Trumpi endisest pikaaegsest advokaadist) Michael Cohenist keeldus ta „murdumast” ja hea kokkuleppe nimel lugusid välja mõtlemast,” kiitis Trump. „Mul on tohutu austus selle vapra mehe vastu!"

Vandekohus mõistis teisipäeval Manaforti süüdi, suutes saavutada üksmeele kaheksateistkümnest süüdistuspunktist kaheksas, sh viies punktis maksupettuses, kahes punktis pangapettuses ja ühes punktis, mis hõlmas mehe suutmatust avaldada teavet oma välismaise pangakonto kohta.

69-aastast Manaforti võib ähvardada eluaegne vangistus.