Tööseisak sai alguse 22. detsembril ja lõppes reedel, kestes seega kokku 35 päeva. Ajutine kokkulepe võimaldab valitsusel töötamist aga jätkata ainult 15. veebruarini, mil Trump ähvardas uuesti valitsuse töö peatada, kui selleks ajaks piirimüüri osas kokkulepet ei saavutata, vahendab uudistekanal BBC.

„Oleme jõudnud kokkuleppele lõpetada valitsusseisak ja avada föderaalvalitsus. Ma allkirjastan määruse, millega valitsus avatakse kolmeks nädalaks ehk 15. veebruarini,“ ütles USA president reedel.

Tema sõnul moodustatakse mõlema erakonna liikmetest koosnev komitee, mis hakkab arutama, kuidas tagada piiriturvalisus, ja peab saavutama kokkuleppe piirimüüri rahastamise küsimuses. Juhul, kui komitee ei suuda lahenduseni jõuda, avaldas Trump valmisolekut jätkata valitsuse tööseisakut.

„Kui õiglast lepet ei saavutata, võin ma kasutada oma volitusi ka eriolukorra väljakuulutamiseks,“ hoiatas Trump.

Tööseisak tähendas, et 2,1 miljonist föderaaltöötajast umbes 800 000 tuli töötada palgata või suunduda palgata puhkusele, nende seas oli suur osa julgeolekuametkondade, rahvusparkide, ministeeriumide ja kosmoseagentuuri NASA töötajatest.