Trumpilt küsiti, mida saaks ära teha maastikupõlengute ärahoidmiseks. Trumpi sõnul on võtmeküsimus metsade alustaimestiku eest hoolitsemine, vahendab Ilta-Sanomat.

„Ma olin koos Soome presidendiga ja ta ütles: „Meil on väga teistmoodi..., me oleme metsarahvas.” Ja nad veetsid palju aega riisudes ja puhastades ja tehes asju ja neil ei ole mingit probleemi,” lausus Trump.

See kommentaar on kutsunud esile imestust, sest riisumine ei kuulu tavaliselt Soome metsahoolduse meetodite hulka, erinevalt näiteks harvendamisest.

Ilta-Sanomat sai eile kommentaari ka president Niinistölt, kes kinnitas, et vestles Trumpiga California metsapõlengutest nädal tagasi Pariisis. Niinistö sõnul rääkis ta Trumpile metsapõlengute valvesüsteemist ja -võrgustikust.

„Riisumisest see-eest juttu ei olnud,” ütles Niinistö naerdes Ilta-Sanomatele.

Niinistö arvas, et riisumine tuli Trumpile meelde, kui ta nägi, kuidas tuletõrjujad California katastroofipiirkonna metsades rehitsevad. Niinistö ei mäleta, et oleks kasutanud vestluses Trumpiga ingliskeelset sõna raking.

Niinistö kommentaarid on pälvinud laialdaselt tähelepanu ka sotsiaalmeedias nii soomlaste kui ka teiste poolt. Soomlased on reageerinud humoorikate meemide ja muude piltidega.