"Meie suhe Venemaaga on kõigi aegade ja väga ohtlikus madalseisus. Te võite tänada kongressi, samu inimesi, kes ei suuda isegi anda meile tervishoidu!" kirjutas Trump.

Varasemalt hindas Venemaa peaminister Dmitri Medvedev uute Venemaa-vastaste sanktsioonide seaduse allkirjastamist Trumpi poolt täiemõõdulise kaubandussõja väljakuulutamise ja märgina selle kohta, et sanktsioonid jäävad kehtima kümneteks aastateks.

"Sanktsioonide režiim on kodifitseeritud ja säilib aastakümneid, kui ei juhtu mingit imet," konstateeris Medvedev, kelle sõnul saavad Venemaa-USA suhted olema pingelised sõltumata kongressi koosseisust või presidendi isikust.

Teravaid konflikte kahe riigi vahel näitab seegi, et Putin ütles pühapäeval usutluses telekanalile Rossija 24, et saadab vastusena sanktsioonidele riigist välja 755 USA diplomaati. Venemaa välisministeeriumi sõnul kinnitab ameeriklaste vastu võetud seaduseelnõu veel kord Ameerika Ühendriikide äärmist agressiivsust rahvusvahelistes asjades ja "kõrki ignorantsust teiste riikide positsioonide ja huvide suhtes."