Ajaleht Financial Times märgib, et karmikäelisust toetavate poliitikute nimetamisega loobus Trump võidujärgsest lepitavast toonist. Ajakirja Economist hinnangul lükkas Trump sellega ümber senise arvamuse, et ta ümbritseb end mõõdukate vaadetega inimestega ega pruugi olla poliitiline ideoloog. Ajakiri märgib, et senistest sammudest järeldub, et tulevane riigipea soovib hakata kampaania ajal öeldut ka reaalselt ellu viima.

69-aastasel Sessionsil, kes oli üks Trumpi varajastest toetajatest ja lähedane poliitiline nõuandja, on oma tulevasel ametikohal ulatuslikud volitused tegeleda immigratsioonipoliitika elluviimisega. Ta on üks senati kõige aktiivsematest ja ägedamatest immigratsioonikriitikutest, olles vastu nii seaduslikule kui mitteseaduslikule immigratsioonile. Ta ei toeta kodakondsuse andmist dokumentideta immigrantidele ega lastele ja leiab sarnaselt Trumpiga, et Mehhiko piirile tuleb ehitada müür.

Ameerika Ühendriikides elab hinnanguliselt 11 miljonit dokumentideta immigranti, mistõttu peab suur osa parlamendisaadikutest nende deporteerimist võimatuks. Sessions sellega ei nõustu. Ühtlasi suhtub ta skeptiliselt seaduslikku migratsiooni ja viisasüsteemi H1-B, mis teeb ettevõtete jaoks kergemaks kõrge kvalifikatsiooniga välismaalaste, nagu teadlaste ja inseneride tööle palkamise. Kodanikuõiguste organisatsioonidele teeb muret hulk Sessionsi seisukohti, nende seas suhtumine seksuaalvähemuste õigustesse, surmanuhtlusesse, abordiõigusesse ja riigipea volitustesse sõjaajal.

Mike Pompeo, Mike Flynn, Jeff Sessions

CIA juhiks nimetas Trump samal ajal Kansasest pärit vähetuntud kongresmeni Mike Pompeo. 52-aastane Pomeo on Iraaniga sõlmitud tuumaleppe tugev kriitik ja kuulus ühtlasi komisjoni, mis süüdistas USA diplomaatide vastases terrorirünnakutes Benghazis Hillary Clintonit, kes oli toona välisminister.

USA rahvusliku julgeoleku nõunikuna asub peagi tööle endine sõjaväeluure ülem Michael Flynn. 57-aastane Flynn on president Barack Obama Valge Maja ja Pentagoni raevukas kriitik eriti seoses lähenemisega ülemaailmsetele asjadele ja võitlusele Islamiriigiga. Ta on kutsunud Washingtoni üles tegema tihedamat koostööd Moskvaga ning tema soojad tunded Moskva vastu on mõningaid rahvusliku julgeoleku eksperte muretsema pannud. Ühtlasi astub Flynn tihti üles propagandakanali RT (endine Russia Today) eetris.