„Mul ei ole peaprokuröri. See on väga kurb,” ütles Trump teisipäeval Ovaalkabinetis antud intervjuus.

Trump on Sessionsit juba pikka aega nahutanud tema 2017. aasta märtsi otsuse pärast taandada end Venemaaga kokkumängu juurdlusest. Nüüd andis Trump mõista, et pole Sessionsiga rahul palju muugi tõttu.

„Ma ei ole rahul piiriga, ma ei ole rahul paljude asjadega, mitte ainult selle pärast,” ütles Trump.

Trump ütles, et oli ise pime, kui nimetas Sessionsi peaprokuröriks.

„Ma olen Jeff Sessionsi pärast nii kurb, sest tema tuli minu juurde. Ta oli esimene senaator, kes mind toetas. Ja ta tahtis olla peaprokurör ja ma ei näinud seda,” ütles Trump.

„Ja siis läbis ta ametisse nimetamise protsessi ja ta sai väga kehvasti hakkama. Ma pean silmas, et ta oli segaduses ja inimesed, kes töötasid temaga, teate, pikka aega senatis koos, ei olnud tema vastu kenad, aga ta andis väga segaseid vastuseid. Vastuseid, millele oleks pidanud olema kerge vastata. Ja see oli tema jaoks karm aeg,” jätkas Trump.

Sessions taandas end kongressi demokraatide surve all ja pärast seda, kui mõned vabariiklased ütlesid, et ta ei tohiks Venemaa USA presidendivalimistesse sekkumise juurdlust juhtida. Ametisse kinnitamise kuulamisel jättis Sessions mainimata oma kaks kohtumist Venemaa tollase suursaadikuga USA-s Sergei Kisljakiga.

Teatades oma taandumisest ütles Sessions, et konsulteeris justiitsministeeriumi ametnikega, ega olnud tahtnud senaatoreid eksitada.

Sessionsi taandumise tõttu sai Venemaa-juurdluse juhtivaks ametnikuks peaprokuröri asetäitja Rod Rosenstein, kes nimetas asja uurima eriprokurör Robert Muelleri pärast seda, kui Trump oli 2017. aasta mais vallandanud Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktori James Comey.

Trump väitis, et Sessionsi kogemused ametisse nimetamise protsessi läbimisel senatis võisid mõjutada tema tegevust peaprokurörina.

„Ta saab ametisse ja ilmselt kogemuse tõttu, mis ta sai ametisse nimetamise läbimisel, ütles ta, kui keegi küsis temalt esimese küsimuse Hillary Clintoni või millegi muu kohta, „Ma taandan ennast, ma taandan ennast,”” lausus Trump.

„Ja nüüd tuli välja, et ta ei pidanud ennast taandama. Tegelikult teatas FBI veidi pärast seda, et tal polnud mingit põhjust ennast taandada. Ja see oli väga kurb, mis juhtus,” lisas Trump.

FBI teatas 2017. aasta alguses Sessionsi abile saadetud e-kirjas, mis eelmise aasta detsembris avaldati, et Sessions ei pidanud avaldama oma kontakte välisriigi valitsuse esindajaga ajast, kui ta oli senaator.

Küsimusele, kas Trump kavatseb Sessionsi vallandada, ta selget vastust ei andnud.

„Vaatame, mis juhtub. Paljud inimesed on seda minult küsinud. Ja ma arvan, et ma uurin ajalugu ja ma ütlen, et tahan lihtsalt asjad rahule jätta, aga see oli väga ebaaus, mis ta tegi,” ütles Trump. „Ja minu suurimad vaenlased, ma pean silmas inimesi, teate, kes on mitmel viisil minu vastaspoolel, kaasa arvatud poliitiliselt, on öelnud, et see oli väga ebaaus asi, mis ta tegi. Vaatame, kuidas Jeffiga läheb. Ma olen Jeffis väga pettunud. Väga pettunud.”