Väljaande The Atlantic videos on näha, kuidas valgete natsionalistide Rahvusliku Poliitikainstituudi (NPI) konverentsil karjutakse „Hail Trump!“ ja tõstetakse kätt, vahendab ABC News.

Trump mõistis organisatsiooni hukka tunniajases intervjuus ajalehele New York Times viimase Manhattanil asuvas peakorteris. Veel ütles Trump selles intervjuus, et alt-right-liikumine ei ole miski, mida ta ergutada tahab.

„Ja kui nad on ergutatud, tahan ma seda uurida ja selgitada välja, miks,“ ütles Trump. „Ma mõistan nad hukka. Ma ütlen neist lahti ja mõistan hukka.“

Alt-right ehk alternatiivsed parempoolsed koosneb mitmetest paremäärmusliku ideoloogiaga organisatsioonidest, kuid neid ühendab usk, et valge identiteet on multikultuursete jõudude rünnaku all.

Trumpi kampaaniameeskond tegi esmaspäeval avalduse, milles on öeldud, et Trump mõistab jätkuvalt hukka igasuguse rassismi ning ta valiti, sest ta saab olema iga ameeriklase juht. Teisiti mõtlemine olevat igasuguse taustaga ameeriklasi ühendanud liikumise täielik valesti tõlgendamine.