„Michael Wolff on täielik luuser, kes mõtles kogu loo välja, et müüa oma väga igavat ja tõele mitte vastavat raamatut. Ta kasutas haledat Steve Bannonit, kes nuttis, kui ta vallandati, ja palus, et ta võiks edasi töötada. Hale Steve hüljati kõigi poolt nagu krants. Kahju küll!“ säutsus Trump reede õhtul enne magamaminekut.

Juba täna varahommikul oli Trump taas oma Twitteri kontol, üritades kummutada jutte oma vaimsest ebastabiilsusest. „Kui aus olla, siis kaks minu suurimat annet on vaimne stabiilsus ja see, et ma olen nagu… väga tark,“ säutsus ta.

Trump loetles oma saavutusi kinnisvaramoguli, telestaari ja poliitikuna. „Ma arvan, et mu [edu] ei näita mitte mu tarkust, vaid geniaalsust… ja sealjuures seda, kuidas ma olen väga stabiilne geenius,“ sõnas ta.

USA ajaloolane ja ajakirjanik Anne Applebaum märkis oma Twitteri kontol Trumpi eilset mõtteavaldust kommenteerides, et oma säutsuga tõestas president seda, mida Wolff oma raamatuga üritas näidata: „Trump on vaimselt eelkooliealise lapse tasemel“.

Valge Maja endine eetikanõunik Walter Shaub avaldas samal ajal arvamust, et erasektoris sunniks Trumpi avaldus geeniuseks olemise kohta igat ettevõtet kutsuma kokku erakorralist juhatuse koosolekut seoses oma juhi vaimse seisundiga.

Just sedasama rääkis kirjanik Wolff reede hommikul ka telekanali NBC saates „Today“, kus ta muu seas nimetas presidenti „meheks, kellel on ehk vähem tõsiseltvõetavust kui ühelgi teisel inimesel Maal”.

Wolffi sõnul rääkis ta raamatu tarbeks kümnete Valge Maja ametnike ja Trump nõunikega, kellel kõigil oli kahtlusi Trumpi vaimse võimekuse osas. „Nad kõik ütlevad, et ta on nagu laps, kes vajab pidevalt viivitamatut tunnustust,“ rääkis ta.

WATCH: @SavannahGuthrie’s full interview with ‘Fire and Fury’ author @MichaelWolffNYC pic.twitter.com/pNUWx4nGbJ
— TODAY (@TODAYshow) January 5, 2018

USA välisminister Rex Tillerson, kes teadaolevalt nimetas presidenti ühes eravestluses „debiilikuks“, ütles aga laupäeval telekanalile CNN, et tal ei ole kunagi tulnud Trumpi „vaimses võimekuses kahelda“. Mõni hetk hiljem lisas ta, et ei tunne presidenti siiski väga hästi.

Secretary of State Rex Tillerson says he's never questioned President Trump's mental fitness https://t.co/w4qiCnrCek https://t.co/sBCygN5Hqh— CNN (@CNN) January 5, 2018

Kirjastus Henry Holt avaldas Michael Wolffi raamatu „Fire and Fury: Inside the Trump White House” („Tuli ja raev: sissevaade Trumpi Valgesse Majja”) suure nõudluse tõttu juba reede keskööl. Vaid loetud tundide pärast tuli mitmetel kauplustel teatada, et raamat müüdi läbi. Amazoni menukite edetabeli esikohale jõudis raamat juba kolmapäeval.