Trump ütles laupäeva õhtul ajalehele Wall Street Journal, et ta ei kavatse kandideerimisest loobuda. “Selle tõenäosus on null. Ma ei taandu kunagi,” lausus kinnisvaramogul. Ta kinnitas ühtlasi, et tema kampaania ei ole kriisis: “Toetus, mida mulle avaldatakse, on uskumatu. Seda sellepärast, et Hillary Clinton on kohutavate vigadega kandidaat.”

Trump loodab, et skandaal vajub kiiresti unustustehõlma, nagu see juhtus tema rünnakuga senaator John McCaini vastu ja ideega keelata kõigi maailma moslemite riiki sisenemine. “Inimestel on aru peas. See on elu,” sõnas miljardärist poliitik.

Ta on jätkuvalt kindel, et tal õnnestub valituks saada. “Muidugi me võime võita - me võidamegi,” kuulutas Trump laupäeval. “Minu toetajate lojaalsust ei maksa alahinnata.”

Vabariikliku Partei asepresidendikandidaat Mike Pence tunnistas aga, et Trumpi avaldus naiste kohta solvab teda ning ta ei suuda seda õigustada. “Ma ei saa tema märkustele läbi sõrmede vaadata ja neid kaitsta,” nentis ta.

Asepresidendikandidaat lausus, et Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva toimuv teine presidendikandidaatide debatt oleks Trumpi jaoks tagumine aeg olukorda muuta. “Me palvetame tema perekonna eest ja loodame, et ta kasutab võimalust näidata, mis on tal südames, kui ta (kohaliku aja järgi) pühapäeva õhtul rahva ette astub,” märkis Pence.

Laupäeva õhtuks välistas 36 vabariiklasest kongresmeni ja kuberneri Trumpi toetamise, nende hulgas 2008. aasta erakonna presidendikandidaat McCain.

Ka kinnisvaramoguli abikaasa Melanie Trump tõdes, et lindistusel kuuldu oli lubamatu ja isiklikult solvav. Ta avaldas aga lootust, et inimestel on võimalik tema abikaasale andestada, nagu seda tegi ka tema. “Tal on juhi süda ja meel,” lisas naine.

“Sa võid kõike teha”

Ajaleht Washington Post sai oma valdusse video, mis salvestati telesaate „Access Hollywood“ lindistusel 2005. aastal. Teadmata, et tema pintsakurevääril olev mikrofon töötab, rääkis Trump katsest ühele abielunaisele külge lüüa.

„Ma käisin talle peale, aga kukkusin läbi. Ma tunnistan seda,” on kuulda Trumpi ütlemas, “Ma tõesti üritasin teda k****da. /.../ Ta oli abielus.”

“Ma pean võtma mõne Tic Taci, igaks juhuks, kui ma hakkan teda suudlema. /.../ Tead, ma olen ilusatest automaatselt sisse võetud – ma lihtsalt hakkan neid suudlema. See on nagu magnet. Lihtsalt suudlen. Ma isegi ei oota. Ja kui sa oled staar, lasevad nad sul seda teha. Sa võid kõike teha. /.../ Haara neil v***st.”

Laupäeval hommikul avaldas Trump sotsiaalmeedias trotsliku 90-sekundilise video, milles ta ütles, et pole „täiuslik inimene“ ja aastatetaguses lindistuses ei „peegeldu see, kes ta on“.

Seejärel hakkas ta aga rääkima Bill Clintoni seksiskandaalidest ning oma vastaskandidaadi Hillary Clintoni rollist oma abikaasaga suhetes olnud naiste diskrediteerimisel.