Trump ütles riigipea ametliku lennuki Air Foce One-i pardal ajakirjanikele, et ta kaalub täiesti uut korraldust, mille ta võib anda esmaspäeval või teisipäeval pärast naasmist Florida Mar-a-Lago kuurordist, kus ta võõrustab nädalavahetusel Jaapani peaministri perekonda.

Riigipea keeldus täpsustamast, millist uut keeldu ta kavandab, kuid ühe talle lähedal seisva allika sõnul võib ta eelmise korralduse lihtsalt 'parandustega' ümber kirjutada, hõlmamata rohelise passi ja elamisloa omanikke, et ennetada õiguslikke probleeme, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Valge Maja personaliülema Reince Priebuse sõnul kaalub administratsioon ühtlasi jätkuvalt võimalust senise sissesõidukeelu taastamiseks ülemkohtusse pöörduda.

San Franciscos asuv USA üheksanda ringkonna apellatsioonikohus lükkas eile õhtul ühehäälselt tagasi president Donald Trumpi taotluse taaskehtestada Ameerika Ühendriikidesse sissesõidukeeld seitsme peamiselt moslemitest elanikkonnaga riigi kodanikele.

Apellatsioonikohus jättis jõusse föderaalse ringkonnakohtuniku James L. Robarte eelmisel reedel tehtud otsuse, millega blokeeriti keelu võtmetähtsusega osad, mis tähendas, et tuhandetel Süüria, Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani ja Jeemeni kodanikel oli võimalik taas riiki siseneda.

Vahetult pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist ööl vastu reedet kirjutas president Trump oma Twitteri kontol: „NÄEME KOHTUS, KAALUL ON MEIE RIIGI JULGEOLEK!“