Trump ütles, et juba esimesel minutil saab ta aru, kas kohtumine on tulemuslik. Ta on öelnud, et ta ei kavatse kohtumiseks valmistuda, vaid tahab, et kõik toimuks tema poolt spontaanselt, sest taoliselt, leiab ta, suudab ta paremaid tulemusi saavutada, vahendab uudistekanal BBC.

Tema sõnul on kohtumine ühekordne võimalus saavutada rahu Korea poolsaarel. „Tal on see võimalus ja see ei kordu: sellist võimalust ta rohkem ei saa,“ ütles Trump Quebecis G7 tippkohtumise pressikonverentsil laupäeval, vahetult enne varajast lahkumist Singapuri.

Ta tunnistas, et see on „otseses mõttes tundmatu territoorium“. „Kuid ma tõesti tunnen end kindlana,“ märkis ta. „Ma tunnen, et ka Kim Jong-un tahab teha oma rahva jaoks midagi suurt.“

Kim ja Trump kohtuvad teisipäeval, kuid mõlemad on juba Singapuris, saabudes sinna päevi varem.

Trump tahab, et Kim Jong-un kohustuks tuumarelvast loobuma. USA valitsuse liikmed on Trumpi juhendanud, et ta ei lepiks ühegi suurema järeleandmisega, eriti sanktsioonide lõdvendamisega, kui Kim keeldub astumast sisulisi samme tuumaprogrammi peatamiseks, vähendamiseks ja viimaks kaotamiseks.