Tuult ja vihma on seal veelgi oodata, kuid tormi kese kaugeneb hiigellinnast. "Tormi kulminatsioon, mida kõige rohkem kardeti, on siin möödas," vahendab CNN reporter Chad Meyersi hinnangut.

Tema sõnul oli põhiline mure, et Irene'i kõrghetk saabub tõusuajal, mis ilmselt oleks veetaseme tõstnud nii kõrgele, et see oleks ujutanud üle metroo, seda aga ei juhtunud.

Siiski on linnaelanikel vara veel arvata, et torm on täiesti möödas.

New Yorgi East River ja Hudsoni jõgi tõusid troopiliseks tormiks kahanenud kuid jätkuvalt ohtliku Irene keskme eel üle kallaste, vesi tulvab Manhattanile. East Riveri veetase on tagasi langenud.

Sajad tuhanded inimesed on Manhattani madalamates piirkondades oma kodudest evakueeritud ja miljonid on varjunud orkaani eest, mille kese on vaid paari kilomeetri kaugusel, vahendab CNN.

Ühistransport peatati linnas juba varem, tunnelid ja sillad on suletud, kaheksa miljoni inimese koduks olev linn on tormi eest võimalikult suletud.

Tormine New York

Tormi keset jõudis Long Islandil asuvasse Long Beachi linna kohale kella seitsme ajal õhtul (hommikul kell kümme kohaliku aja järgi) jõudvat lähitunni jooksul. Juba paari tunni eest oli sealne rand üle ujutatud ja vesi tulvas linnatänavatele.

Irene'i teel on hukkunud teadaolevalt 11 inimest, üle 3 miljoni majapidamise on ilma elektrita.

Eestlane USAs, kas oled sattunud hävitava keeristormi arvatavale trajektoorile? Anna teada, kuidas end selle vastu kaitsnud oled? Kui tõsiselt võetakse olukorda neis osariikides, mis Irene'i teelt kõrvale jäävad?

Ootame teie mõtteid ka meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.