Saate kodulehel on loodud Reet Jurvetsoni mõrvajuhtumi uurimiseks eraldi lehekülg, mis sisaldab peamiselt juba meedias avaldatud detaile juhtumi kohta ja kus on lubatud, et terve suve kestev ajakirjanduslik uurimine kulmineerub sügisel suure dokumentaalfilmiga. Eile avaldati ka selle dokumentaalfilmi treiler (vaata ülevalt - toim.).

Saate tegijad rõhutavad, et ootavad igasugust infot, mis aitaks neid juhtumi lahendusele lähemale jõuda. Samuti juhitakse tähelepanu, et alates 1969. aastast, kui Reeda surnukeha leiti, on võimalused juhtumite avastamiseks paranenud.

Los Angelese politsei tegi hiljuti kindlaks naise, kelle ligi 150 noahoobiga surnukeha leiti 1969. aastal kurikuulsa Mansoni Perekonna nimelise sekti tegutsemispaiga lähedusest.

Selgus, et tegemist on Rootsis sõjapõgenike perekonnas sündinud Eesti juurtega Reet Jürvetsoniga, kelle vend Tõnu Jürvetson oli Konstantin Pätsi venna Voldemari tütrepoeg.

Jürvetsoni surnukeha leiti 1969. aasta 16. novembril Mulholland Drive’i piirkonnast, vaid ligi 10 kilomeetri kauguselt kurikuulsa Mansoni Perekonna kuriteopaigast. Juhtumisse tuli pööre, kui Reeda sõber leidis mullu naisest pärast surma tehtud foto ja helistas Reeda õele Annele, kes võttis ühendust politseiga. DNA-proov, mis seejärel võeti, klappis Anne omaga, nii et sugulusside oli kinnitatud.

"Viies võim" läheb eetrisse CBC ja CBC uudiste võrgustiku kaudu. Saade on olnud eetris alates 1975. aasta septembrist ja keskendub peamiselt uurivale ajakirjandusele. 1983. aastal võitis saate üks lugusid dokumentaalfilmide kategoorias ka Oscari. Tegemist oli ühe Kanadas kaduma läinud teismelise otsingutest tehtud looga ja selle lavastaja on John Zaritsky.

Loe Reet Jürvetsoni saaga kohta rohkem siit.