Nimelt olid tuukrid esimeste sukeldumiste ajal leidnud ühest kajutist kokku 48 tüdruku surnukeha. Kõigil neil olid päästevestid seljas, ütles Jin-hwang reedesel pressikonverentsil, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõik kajutis surnud tüdrukud arvatakse olevat kooliõpilased, kes olid laeva pardal seoses koolireisiga. Kajut oli mõeldud 30 reisijale ning lisaks oli seal ka väike magala.

Ohvrid olid ilmselt täpselt kuulanud meeskonna esialgseid käsklusi jäämaks paigale ja mitte enda kajutist liikuma. Kui aga laev ümber läks, jäid nad ilmselt kajutisse lõksu, ega pääsenud sealt enam välja.

Lõuna-Korea ranniku lähistel läks 16. aprilli hommikul ümber reisiparvlaev. Laev 459 inimesega pardal oli parasjagu teel riigi loodeosas asuvast Incheoni sadamast lõunaosas asuvale Jeju saarele. Uppuvalt laevalt suudeti esimese päeva jooksul päästa 179 inimest.

Praeguseks on kinnitatud 183 inimese surm ning kadunud on veel ligi 113 inimest, enamik neist koolilapsed.

Reisijatest 325 olid kooliõpilased. Laeval oli veel 15 õpetajat, kolmkümmend meeskonnaliiget ja 89 muud reisijat.

Kadunute ja ohvrite lähedased on kritiseerinud kõvasti päästeoperatsiooni. Tuukrid aga on väitnud, et nad mõistavad olukorra traagikat, kuid igaüks saab neist laeva juurde mudase vee tõttu sukelduda vaid kuskil 10-ks minutiks. Lisaks on laev ka külili, mistõttu on seal sukeldudes raske orienteeruda.