Ajalehe Helsingin Sanomat andmetel levis tulekahju plahvatuslikult. Väidetavalt võis tuli alguse saada sellest, et kaminasse pandi liiga palju puid. Naabrite kinnitusel kogunesid keskkoolinoored seal sageli pidutsema. Milline on alkoholi roll õnnetuses, ei ole veel teada.

Ajalehele Ilta-Sanomat rääkis üks tund enne õnnetust peolt läbi käinud noormees, et siis oli kõik seal täiesti rahulik olnud. "Seal oli kõik siis täiesti rahulik. Sõbrad mängisid Play Sationit ja jõid jooke," rääkis 18-aastane, kes oli toonud jooke juurde. "Tegemist ei olnud sünnpäeva või millegi sellisega. Vähemalt need kohalolijad, kes käivad keskkoolis tähistasid kindlasti eksaminädala lõppu."

Õnnetuspaigast üle tee elanud mees kuulis imelikku praginat. "Vaatasin televiisorit ja kuulsin imelikku häält. Läksin aknast vaatama ja vaher paistis väga heledalt. Läksin õue ja samas jooksis õue noori, kes üritasid naabermajadesse sisse saada. Üks tüdruk jooksis meie autovarjualuse alla. Ta oli šokis ja värises. Ta ütles ainult, et "andke midagi, mul on külm," rääkis mees.

Üks raskelt vigastatu toimetati ravile Helsingi Töölö haiglasse, ülejäänud kaheksa olid jälgimisel Turu ülikooli keskhaiglas ja Turu linnahaiglas, vahendab YLE Uutiset.

Noorte pidu kodus rahulikus eramajade rajoonis sai traagilise lõpu, kui kahjutuli natuke enne keskööd võimust võttis. Päästeteenistus sai väljakutse Alitalontielle kell 23.42. Kui kohalik päästeteenistus sündmuskohale jõudis, oli maja lausleekides.

1970ndate aastate alguses puidust ehitatud eramu hävis leekides. Tulekahju kustutas paarkümmend päästemeeskonda ka Turust ja Naantalist. Päästetööde juhi kinnitusel oli oht, et tuli levib paarikümne meetri raadiuses asunud hoonetele, kuid tuletõrjujatel õnnestus see ära hoida.

Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada. Politsei on alustanud esialgset uurimist. Soomes on tulekahjudes sel aastal hukkunud 77 inimest. Möödunud aastal hukkus põhjanaabrite juures leekides 103 inimest.