„Ta ütles, et ei taha alla anda ja kui teda rünnatakse, tapab ta politseinikke. Niisiis tehti hommikul otsus proovida ta vahistada kell 10.30. Suitsugranaadid visati korterisse ja mingit reaktsiooni ei täheldatud. Niisiis sisenesid eriüksuslased läbi ukse ja akende korterisse,“ ütles Prantsusmaa siseminister Claude Guéant France 24 vahendusel.

„Me teadsime kui ohtlik olukord on ja võtsime kasutusele videokaamerad iga toa läbiotsimiseks korteris. Alguses ei märganud me mingit elumärki kuni vannitoani. Kui me vannituppa sisenesime, tuli ta automaadist tuld andes välja,“ rääkis siseminister. „Üks kogenud eriüksuslane ütles, et ei ole kunagi näinud kedagi nii raevukalt politseid ründamas. Politseinikud varjusid, püüdes samal ajal kahtlusaluse pihta tulistada. Siis hüppas ta relv käes ja endiselt tulistades aknast välja. Pärast seda leiti ta maast surnuna.“

Guéant väljendas hommikul lootust, et Toulouse'is seitsme inimese tapmises kahtlustatav on endiselt elus. Ministri sõnul ei olnud majas mingit liikumist kuulda ja kahtlusalusega ei saadud ka kontakti. Siseministeerium teatas, et pole kindel, kas Merah on veel elus. Temaga ei olnud kontakti olnud alates kella 22.45-st kohaliku aja järgi.

„Ta on ähvardanud surra relv käes,“ ütles minister.

Maja piiramine Lõuna-Prantsusmaal Toulouse'is, kus varjas end 23-aastane Mohammed Merah, keda kahtlustatakse seitsme inimese tapmises jätkus hommikul teist päeva. Kolmapäeva õhtul oli kuulda tulistamist ja vähemalt üht plahvatust ning varem oli toimunud veel kolm plahvatust oranži valguse saatel.

Merahi kahtlustatakse nelja inimese tapmises Toulouse'i juudi kooli juures esmaspäeval ning kolme sõduri tapmises eelmisel nädalal, vahendab BBC News.

Pärast esimesi plahvatusi ütles Toulouse'i abilinnapea Jean-Pierre Havrin kohalikule meediale, et läbirääkimised on lõppenud ja rünnak alanud.

Pärast seda teatati aga Prantsusmaa siseministeeriumi allikatele viidates, et alustati operatsiooni Merahile surve avaldamiseks.

Prantsuse eliitüksus RAID lõhkas vahetult enne keskööd hoone peaukse pärast seda, kui selgus, et seitse inimest tapnud Mohamed Merah ei kavatse kinni pidada esialgsest lubadusest end üles anda. Hiljem toimus veel mitu plahvatust, millele järgnesid lasud.    

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul olid plahvatused mõeldud mehe hirmutamiseks.

Kaitseminister Gerard Longuet on kohalikule telekanalile kinnitanud, et eesmärk on Merah elusalt tabada, et ta kohtu ette tuua ja mõista tema tegude motivatsioone.  Korrakaitsjad on piiranud korterit, milles alžeeria päritolu Merah end varjab, juba ligi ööpäeva.

Politsei pidas Merahiga läbirääkimisi, kuid ei suutnud veenda teda alla andma.

Politsei piiras kortermaja, kus Merah elab, sisse pärast seda, kui kaht politseinikku, kes püüdsid Merahi korterisse tungida, kolmapäeva varahommikul tulistati ja nad haavata said.

Ametnike sõnul oli Merah raskelt relvastatud Kalašnikovi automaadi, 9-millimeetrise mini-Uzi ja mitmete käsirelvadega ning võibolla ka granaatidega.

Kolmapäeva õhtul lülitati piiratava maja läheduses välja tänavavalgustus.

Viiekordsest kortermajast evakueeriti kõik ülejäänud elanikud, samuti viidi elanikud ära naabermajadest.

Mujal linnas jahtis politsei Merahi võimalikke kaasosalisi ning on arreteerinud mitmeid mehe perekonnaliikmeid.

Merahi ema toodi kolmapäeval sündmuskohale, lootusega, et ta suudab veenda poega alla andma, kuid naine ütles politseile, et tal pole poja üle mõju.