Ajalehe Helsingin Sanomat küsitluse järgi hääletaks oma eelistuse öelnutest keskerakonna poolt 24,5 protsenti, mis on viinud erakonna viis kuud enne parlamendivalimisi ülivõimsalt esikohale.

Koonderakonna toetus on langenud 17,4 protsendile, samas kui veel septembris-oktoobris toetas koonderakonda 19,4 protsenti vastanutest ning vahe koonderakonna ja keskerakonna vahel oli peaaegu olematu.

Koonderakonna toetus on parlamendivalimistel olnud nii madal viimati 1972. aastal.

Soini näeb koonderakonna toetuse langusele kaht põhjust.

„Inimesed ei usu enam koonderakonna majanduspoliitilistesse võimetesse. Enam ei usuta koonderakonna võimesse riiki edasi viia,“ ütles Soini Helsingin Sanomatele.

Teise põhjusena nimetas Soini väärtusküsimusi, eriti võrdõiguslikku abieluseadust, mida Soini nimetab „homoliiduseaduseks“.

„Väärtustenihilism on liig suurele osale koonderakonna toetajatest eriti maapiirkondades. See kukub keskerakonna salve,“ ütles Soini.

Väärtustenihilismi esindavad Soini arvates võrdõiguslikku abieluseadust väljapaistvalt toetavad koonderakonna poliitikud, nagu peaminister Alexander Stubb ning parlamendi liikmed Jaana Pelkonen ja Lasse Männistö.