Tiibeti noorsooühenduse Tiibeti Kongress liider Tsewang Rigzin ütles, et Tiibeti budistide vaimne liider „ei käi oma rahvaga ühte jalga”, vahendab agentuur AFP.

Noore radikaali pahameele pälvis dalai-laama keeldumine teha maailma üldsusele üleskutse boikoteerida sel suvel Pekingis toimuvaid olümpiamänge. Lisaks pole Rigzin rahul dalai-laama arvamusega, et Tiibeti autonoomia ja õiguste eest tuleb võidelda vägivallatult.

Rääkides nn kesktee ideoloogiast (iseseisvusest loobumine laialdase autonoomia kasuks), mille on välja pakkunud budistide hingeline juht, avaldas Rigzin lootust, et see vaadatakse lähiajal üle.

Tema arvates peaks Tiibet taotlema täielikku iseseisvust ja seda meelt olevat ka enamik noortest tiibetlastest. „Arvestades neid proteste, mis toimuvad siin ja ka üle maailma, on näha, et tiibetlased vajavad iseseisvust,” selgitas Rigzin.

Tiibetlased protestivad juba nädala Hiina võimu vastu. Ametlikel andmetel on meeleavalduste käigus hukkunud 13 inimest, mitteametlike andmete järgi on hukkunuid üle saja.