Mõjuka briti ajalehe The Times’i hinnangul lahendab see Kremli ees seisva „järeltulija probleemi”. Praegu Putini täidetavale kohale võib asuda nõrk figuur, samal ajal, kui Putin ise jätkab Venemaa juhtimist tugeva peaministrina. Väljaande hinnangul on praegu suurimad šansid Putini järglaseks saamisel peaminister Viktor Zubkovil, kelle kasuks räägib soliidne vanus (66) ning ustavus praegusele riigipeale. „Igasugune ootamatu haigus võib sundida teda presidendi kohalt lahkuma, mis võimaldaks Putinil ennetähtaegsete valimiste tulemusena Kremlisse tagasi pöörduda,” lisab The Times.

Lisaks sellele tõmbab Putini otsus risti peale nende poliitikute ambitsioonidele, keda varem peeti potentsiaalseteks järglasteks. Need on eelkõige esimesed asepeaministrid Sergei Ivanov ja Dmitri Medvedev. Ivanovi kohta kirjutab The Time, et tema „lootused on kokku varisenud” ning ta on „määratud jääma Putini varju”. Medvedevile ennustatakse Gazpromi juhi kohta (praegu on Medvedev gaasimonopoli direktorite nõukogu esimees).

The Timesi hinnangul tähendab Putini otsus osaleda parlamendivalimistel parlamendi osa tugevnemist Venemaa võimusüsteemis.

The Guardian aga arvab, et Putin püüab endale kindlustada võimu presidendivolituste lõppemise järgseks ajaks ning oletab, et ta pöördub tagasi riigipea toolile 2012. aastal.

The Daily Mail aga pöörab tähelepanu sellele, et Putini lülitamine Ühtse Venemaa nimekirja kindlustab neile tõenäoliselt kaks kolmandikku kohtadest Riigiduumas, mis võimaldab muuta põhiseadust. „Putinil on presidendina tohutu võim, kuid valmistudes oma postilt lahkuma on ta loonud kontrollmehhanismide ja vastukaalude süsteemi, mis nõrgendavad ta järeltulijat, jättes tolle rivaalitsevate võimukeskuste mängukanniks. Ühtse Venemaa nimekirja juhtides loob Putin hoobilt tugevaima rivaalitseva jõu, mida ta juhib ise.”

See samm tähendab, et Putini järeltulijast „ei saa tsaari”, ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ Kremliga seotud analüütik Gleb Pavlovski. „Tekib uus jõukeskus väljaspool Kremli.”

USA ajaleht The New York Times aga tuletas meelde, et Putin „vihjas, et tema järeltulijaks presidendina võib saada härra Zubkov. Presidendi sõnad tervikuna võivad tähendada, et pärast ametiaja lõppu laskub ta võimupüramiidis ühe astme võrra allapoole ning tõuseb mõne aja pärast uuesti tippu.”