Texase julgeolekuameti esindaja Lonny Haschel teatas pühapäeval tehtud avalduses, et kahe mehe mõrvas kahtlustatakse 25-aastast Eddie Ray Rout’i, vahendab The New York Times.

Hascheli andmetel said Erathi maakonna korrakaitsjad väljakutse tulistamisest kohalikus lasketiirus laupäeval umbes 17.30 ajal ja leidsid sündmuskohalt 38-aastase Chris Kyle ja 35-aastase Chad Littlefield’i surnukehad.

Kyle oli kirjutanud bestselleri "Ameerika Snaiper: USA sõjaajaloo enim tapnud snaipri autobiograafia," milles ta kirjeldas üksikasjalikult oma enam kui 150 täpsuslasku erinevates sõdades aastatel 1999 kuni 2009.

Politsei ütles, et arvatavasti tulistas Routh kahte meest 15.30 ajal ning põgenes. Kurjategija peeti kinni tema kodus laupäeval kella 20 ajal.

Tulistaja motiiv on siiani ebaselge. Kyle jäävad leinama abikaasa ja kaks last.

Raamatu andmeil omistati aastail 1999–2009 USA mereväe snaiper Chris Kyle’ile kõige rohkem tapmisi Ameerika Ühendriikide sõjaajaloos.

Pentagon omistas Kyle’le üle 150 tapmise, kuid ametlikult on keeldutud koguarvu kinnitamast. Iraagi mässulised kartsid Kyle’i nii väga, et kutsusid teda Al-Shaitan Ramadiks (Ramadi saatan) ning panid tema pea eest välja vaevatasu.

Oma kuulsaima lasu tegi mees Baghdadis Sadari eeslinnas 2008. aastal. Kyle märkas mässulisi, kes tahtsid USA armee konvoid raketiga rünnata. Ta tulistas üle ühe kilomeetri kauguselt ning tabas sihtmärki.