Politsei on väidetavalt leidnud nimekirja kuuest objektist, mis sisaldab Londoni börsi, linnapea Boris Johnsoni büroo ja USA saatkonna täielikku postiaadressi, kirjutab Daily Telegraph.

Kahtlusaluseid nähti uurimas Big Beni kellatorni, Westminster Abbey kirikut, London Eye’ vaateratast ja saientoloogiakirikut.

Operatsiooni käigus leiti ka al-Qaidast inspireeritud raamatud ja brošüürid, mille hulgas olid torupommi valmistamise instruktsioonid.

19-28-aastastele kahtlusalustele esitati pühapäeval süüdistus plahvatuse kavandamises ja terroriaktide ettevalmistamises. Mehed vahistati 20. detsembri varahommikul Cardiffis, Londonis ja Stoke-on-Trentis.

Terrorismis kahtlustatavad korraldasid tutvumiskäigu Trafalgari väljakult Whitehalli kaudu Westminsteri sillale, kus uuriti tähelepanelikult Big Beni. Paistis, et kellatorni pildistati mobiiltelefoniga.

Lähedalt uuriti ka Westminster Abbeyt, Westminsteri paleed ja London Eye’ vaateratast. Mitu minutit peatuti Blackfriarsi saientoloogiakiriku juures.

Tutvumiskäik lõppes einega McDonald’si kiirsöögikohas.

Politsei leidis Jeemenis trükitava ja Lääne publikule mõeldud al-Qaida ekstremistliku ajakirja Inspire’ kaks numbrit, millest ühes leidus artikkel „Kuidas valmistada torupommi teie ema köögis” ja teises lood „Mida oodata džihaadis?” ning „Näpunäiteid meie vendadele USA-s”.

Kõik üheksa meest on Bangladeshi päritolu.