Kohtuotsuse järgi peab süüdimõistetu kogu karistuse vanglas ära kandma, mis tähendab, et tal ei ole tingimisi vabanemise võimalust. Siiski võib Seppänen taotleda proovivabadusse pääsemist, kui karistusest on kantud viis kuuendikku. Nii toimitakse Soomes vaid teistele inimestele eriti ohtlikeks loetud vangidega, vahendab Yle Uutiset.

52-aastane Seppänen mõisteti esimese astme kohtus süüdi kahes mõrvas ja kolmes mõrvakatses, raskes surma põhjustamises, kuritegelikus hoolimatuses, alkoholikuriteos, kupeldamises ja väärkohtlemises.

Teise astme kohus muutis otsust vaid kahe ohvri omastele makstava hüvitise osas.

Eelmisel nädalal avaldas kohus oma tellitud psühhiaatrilise ekspertiisi tulemused. Seppänen leiti olevat olnud kuritegude toimepanemise ajal süüdiv ehk ta mõistis oma tegude tagajärgi. Soome tervise- ja heaoluameti teatel on Seppänen teiste inimeste elule ja tervisele väga ohtlik.

Kohus võttis Seppäneni ohtlikkust hinnates arvesse ka selle, et aastatel 2000-2004 mõisteti ta süüdi kokku 11 väärkohtlemises, kahes raskes kodurahu rikkumises ja kohtuprotsessi tunnistaja ähvardamises.

Kummaline kuritegude sari leidis aset Põhja-Karjala maakonnas aastatel 2007-2014. Seppänen jootis oma ohvrid täis, viis nad paadiga sõitma ja ajas paadi ümber. Seppänen ise on hea ujuja ja ujus kaldale. Osa ohvritest uppus ise, osale aitas Seppänen neid vee alla surudes kaasa.