Alaealisi negatiivse informatsiooni eest kaitsmise seaduse poolt hääletas 87 Leedu parlamendi liiget — vastu oli kõigest kuus, 25 saadikut jäi erapooletuks.

Leedu Delfi teatel vajas seim presidendi veto põrmustamiseks 141-liikmeliselt parlamendilt 71 poolthäält. Uus president Dalia Grybauskaitė ei saa seda enam vetostada.

Seadus jõustub hiljemalt märtsis 2010.

Ametist lahkunud välisleedulasest president Adamkus kritiseeris seda seadust korduvalt ja vetostas selle, kuna tema arvates saab selle seaduse järgi peaaegu kõiki publikatsioone tõlgendada kui lapse psüühilisele, füüsilisele, vaimsele või kõlbelisele arengule negatiivselt mõjuvaid.

Lisaks rikkuvat see seadus Leedu põhiseaduse 25. ehk vaadete ja teabe levitamise vabaduse paragrahvi. Selle järel vaatas seim seaduse uuesti läbi ning tegi parandused.

See seadus tõi kaasa pahameeletormi nii Leedus endas kui ka Brüsselis. Kriitikute seas olid nii Leedu homoliiga kui ka mitmed rahvusvahelised organisatsioonid ja institustioonid.

Seaduse valjuhäälsete kritiseerijate seas oli ka hiljuti koos oma meessoost abikaasaga Vilniust väisanud Oslo homoseksuaalne linnapea Erling Lae.

Eesti geiaktivistid lubasid täna õhtul seaduse tõttu korraldada meeleavalduse Leedu saatkonna ees.