„Me ütlesime neile, et neid ei päästeta enne Tšiili iseseisvuspäeva (18. september), ja me loodame nad välja saada enne jõule,” ütles Manalich BBC Newsi vahendusel.

Kaevurid jäid lõksu, kui Copiapo lähedal asuva San José vase- ja kullakaevanduse peamine ligipääsutunnel kokku varises. Mehed on 700 meetri sügavusel maa all 7 kilomeetri kaugusel kaevanduse suudmest 50 ruutmeetri suuruses kaevanduskäigu kõrvalruumis.

Tervishoiuministri sõnul tahab maapealne toetusmeeskond, et kaevuritel tekiksid rutiinsed tegevused, mis aitaksid paremini aega veeta ning simuleeriksid öö ja päeva vaheldumist. Meeste käsutuses on umbes 2 kilomeetrit käike, mistõttu soovitakse, et nad seaksid omale sisse erinevad ruumid magamiseks, meelelahutuseks, söömiseks ja töötamiseks.

USA kosmoseagentuur NASA kutsuti appi, sest neil on teadmisi, kuidas hoida astronaute elus ja hea tervise juures pika viibimise juures väikeses ruumis.

Torude kaudu saadetakse kaevuritele glükoosi- ja rehüdratsioonitablette. Samuti on neile saadetud väikesi valgusteid ja ravimeid, mille hulgas on antidepressandid. Suhtlemiseks on maa alla lastud kommunikatsioonikaabel.