Eilse mäsu järel esitas Gruusia opositsioon võimudele ultimaatumi ja nõudis, et täna kella 17ks vabastataks eile vahistatud opositsionäärid Vatšnadze, Oniani ja Revazišvili, kirjutab infoportaal Lenta.

Infoagentuuri Interfax teatel otsustas Gruusia justiitsministeerium ultimaatumiga nõustuda ja vabastas vahistatud opositsionäärid.

Kolmik oli kinni peetud süüdistatuna avalik-õigusliku televisiooni ajakirjaniku peksmises. RIA Novosti teatel seisis nende vabastamise eest hea Gruusia õigeusu kiriku patriarh Ilia II.

Agentuuri Novosti-Gruzija teatab, et eilsete kokkupõrgete tagajärjel toimetati Gudušauri-nimelisse haiglasse 29 inimest, kelle seas oli kuus politseinikku ja üks ajakirjanik. Opositsioon teatab aga 60st kannatanust.

Kannatada sai ka tuntud opositsiooniliider Levan Gatšetšiladze, kellel löödi pea lõhki.

 Endine välisminister Salome Zurabišvili ja Levan Gatšetšiladze

Opositsioon süüdistas politseid kummikuulide kasutamises, kuid siseministeerium lükkas need väited ümber, öeldes, et politseinikel tuli kasutada kumminuiasid ja jõudu, et ajada politsei peavalitsusse tungida üritanud miitingulised tagasi.

Seoses juhtunuga lubasid Saakašvili-vastased esineda täna parlamendihoone ees toimuval miitingul erakorralise avaldusega.