„Mitte ühegi peaministri ajal ei olnud sellist tunnet, et ma võiksin tegelikult midagi osatagi. Võibolla liiga samast sugupõlvest või liiga tuttav, ma ei tea. Võibolla oli asi selles, et ma olin naine,“ ütleb Halonen raamatus Helsingin Sanomate vahendusel.

Haloneni ametiajal (2000-2012) oli Soomel viis peaministrit: sotsiaaldemokraat Paavo Lipponen, keskerakonna esindajad Anneli Jäätteenmäki, Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi ning koonderakondlane Jyrki Katainen.

„Ma ei tundnud kunagi, et nad oleksid päriselt tahtnud ka minult küsida. Kui siis hiljem sai selgeks, et mul oli mingi asja suhtes õigus olnud, kehitati selle peale õlgu, et nojah. Kunagi ei usutud enne,“ kurdab Halonen.

Uues raamatus vastab Halonen ka endise peaministri Vanhaneni tollasele kriitikale, mille järgi olevat president ta üksi jätnud.

„Vanhaneni väide paneb imestama, sest ma päästsin ta nii mitu korda hädast. Ma proovisin ja proovisin aidata. Oli lugematuid olukordi, kus proovisin talle nõu anda ja aidata, et tee nii ja naa ja sel viisil. Ja mida sellest siis vastu saab? Pärast öeldakse, et olin nii üksi.“