Maja omanik Peter Miles (61), tema abikaasa Cynda (58), nende tütar Katrina Miles (35) ja tema neli last, Taye (13), Rylan (12), Arye (10) ja Kadyn Cockman (8) leiti surnuna Lääne-Austraalia maapiirkonnast Osmingtonist, mis asub 280 kilomeetrit Perthist lõunas, kohaliku aja järgi ööl vastu reedet.

Mõrv-enesetapu taga oli Peter Miles, abikaasa, isa ja vanaisa, usub kohalik politsei asitõendite põhjal.

Laste isa, Aaron Cockman rääkis ajakirjanikega täna hommikul, esmakordselt pärast veresauna. Ta ütles, et hoolimata kõigest, armastab ta ikka seda, kes Peter oma olemuselt oli. „Ilma temata, ei olnuks mul Katrinat, mul ei olnuks mu lapsi,“ ütles Cockman. „Olnuks see mõni suvaline tüüp tänaval, kes nad oleks minult võtnud, kuid tema nad mulle andis ja nüüd ta nad ka minult võttis.“

„Kui see pidi juhtuma, siis ei saanuks seda teha keegi parem,“ lisas Cocman.

Mehe sõnul ei olnud ta Peteriga ühenduses sellest ajast saadik, kui ta keelas pärast lahutust lastel temaga suhelda. Ta rõhutas, et ka sellest hoolimata, ei ole ta oma laste tapja peale vihane. „Viha hävitab su,“ ütles Cockman. „Ma olen õnnetu, kuid ma saan sellest üle.“

Lääne-Austraalia politseiülem Chris Dawson rõhutas juba reedel korduvalt, et politsei ei usu, et ühelgi perekonnavälisel inimesel oli kuriteoga seost. „Me ei otsi ühtki teist kahtlusalust,“ ütles Dawson. Tema sõnul „leiti kahe täiskasvanu surnukeha hoonest väljas ja veel ühe täiskasvanu ja nelja lapse surnukeha hoone seest”.

Tegemist oli ohvriterohkeima massimõrvaga Austraalias pärast 1996. aasta Port Arthuri tulistamist, milles jättis elu 35 inimest. Toonane intsident viis relvapiirangute karmistamise ja automaat- ja poolautomaatrelvade keelamiseni, mille abil suudeti massitulistamiste arv seal nulli-ligi viia.