Vaatamata erakorralisele seisukorrale, mille ajal on keelatud enam kui viie inimese kogunemised, tulid meeleavaldajad kokku enam kui tosinasse kohta Bangkokis, sealhulgas peaministri ametiruumide juurde. Mitmed tähtsad ristmikud blokeeriti busside ja põlevate rehvidega, vahendab Associated Press.

Meeleavaldajad võtsid mitmed pealinna tänavad oma kontrolli alla. Enamus kaubanduskeskusi ja juveelipoode Hiinalinnas sulgesid oma uksed.

Punaseid särke kandvad meeleavaldajad purustasid pühapäeval peaminister Abhisit Vejjajiva ja tema abide autod. Abhisiti büroo peasekretär Niphon Promphan tiriti autost välja ja peksti läbi. Niphon sai peavigastusi ja tema ribid murdusid.

Punasärklased on kukutatud peaministri Thaksin Shinawatra poolehoidjad, kes nõuavad uusi valimisi, väites, et Abhisiti neli kuud vana valitsus tuli võimule ebaseaduslikult. Samuti süüdistatakse riigi eliiti – sõjaväge, õigussüsteemi ja teisi mittevalitavaid ametnikke – demokraatia ohtuseadmises poliitikasse sekkumise läbi.

Kukutatud peaminister Thaksin, keda meeleavaldajad peavad oma juhiks, kutsus üles revolutsioonile ja teatas, et võib naasta eksiilist seda juhtima.