Üleujutused nõudnud vähemalt 15 inimese elu ja lõiganud puhkusesaartel muust maailmast ära tuhandeid inimesi, vahendab BNS.

Sademete tõttu on üle ujutatud umbes miljoni inimese elamud ja ettevõtted. Veetaseme tõustes jäid paljud piirkonnad elektrita, samuti on suletud tee-, raudtee- ja lennuühendus piirkonnaga. Koh Samui ja Koh Tao saartel jäi lõksu tuhandeid inimesi, sest praamiliiklus on tormi tõttu katkenud.

Krabi provintsis saadeti maalihkeohvreid otsima 150 sõdurit koertega, ütles armee pressiesindaja kolonel Sunsern Kaewkumnerd. Selles piirkonnas on surma saanud vähemalt kaks inimest.

Neljapäeval hakkasid päästetööd edenema, lennud Koh Samuile taastusid ja päästeoperatsiooniga liitus riigi ainus lennukikandja Chakri Naruebet.

Laev heitis neljapäeva varahommikul Sattahipi baasis ankrusse, pardal 734 puhkajat, neist 532 välismaalased, kes toodi ära Koh Tao ja Koh Phangani saarelt.

Päeva jooksul saadetakse üha uusi paate Tai lahe saartelt inimesi ära tooma.

Bangkok Airways teatas, et lennud Koh Samuile on taastunud, asepeaminister Suthep Thaugsubani sõnul jätkub ka praamiühendus.

Mereväe abi on vaja eeskätt Koh Tao suguste väikesaarte puhul, kus on tuhandeid turiste ning toit ja joogivesi hakkab otsa saama.

"Paljudes provintsides on kannatada saanud umbes miljon inimest. Alguses arvasime, et üleujutused kestavad paar päeva, kuid nüüd on see juba nädal aega kestnud," ütles ta ajakirjanikele.

Regiooni külastas kolmapäeva hommikul ka peaminister Abhisit Vejjajiva, kes käskis kõigil elanikel ohupiirkonnast evakueeruda.

Tai katastroofiennetus- ja haldusamet on kuulutanud kaheksa provintsi 80 piirkonda katastroofialadeks.

Eelmisel aastal hukkus Tais tulvades üle 220 inimese.