Paaniline ostmine jõudis haripunkti ja tõusev vesi viis linna suuruselt teise lennujaama sulgemiseni, vahendab BNS.

Peaminister ütles ajakirjanikele, et pealinna tulvatõkked ei suuda ilmselt põhja poolt tulevat vett tagasi hoida.

"Aga ma olen 50 protsenti kindel, et Bangkoki südalinn ei jää täielikult vee alla," ütles ta, parandades oma eelmisel õhtul tehtud kommentaari, et Bangkoki südalinna vee alla jäämine on "väga tõenäoline".

Kriisi on võimendanud riiklike ja kohalike võimude vastukäiv informatsioon, mis on viinud veelgi suuremasse segadusse linna 12 miljonit elanikku, kes on juba mitu päeva tulvadeks valmistunud.

Yinglucki sõnul võivad Bangkoki madalamad osad halvimal juhul kuni meetrise veekihi alla jääda.

Paljudes supermarketites olid sellised põhikaubad nagu pudelivesi ja munad otsakorral, sest neid asuti paaniliselt kokku ostma.

"Kõige kriitilisem puudus on joogiveest," ütles peaminister ja soovitas elanikel juua keedetud kraanivett.

Tai meteoroloogiateenistus andis eelseisvateks nädalateks paduvihma- ja tulvahoiatuse kokku 39 provintsile. Tulvade tõttu võib sattuda ohtu tänavune riisikoristus. Tai on maailma suurim riisieksportija.

Teisipäeval kuulutas valitsus 21 provintsis, kaasa arvatud Bangkokis 27.-31. oktoobrini välja pühad, et inimesed saaksid üleujutusteks valmistuda.

Koolid ja valitsusasutused on suletud ning valitsus on kutsunud riigi- ja erafirmasid oma töötajaile vabu päevi andma, kuid keskpanga sõnul jätkavad finantsturud ja pangad tööd.