Umbes 100 000 meeleavaldajat marssis läbi Bangkoki, jätkates proteste, mis muutusid vägivaldseiks enne pausi eelmisel nädalal kuninga sünnipäeva pidamiseks. Meeleavaldajad lubasid Yinglucki kukutada ning kõrvaldada tema eksiilis elava venna, endise peaministri Thaksin Shinawatra mõju, vahendab Reuters.

„Praegusel hetkel, kui paljud inimesed paljudest gruppidest on valitsuse vastu, on parim võimalus anda võim Tai rahvale ja korraldada valimised. Nii et Tai rahvas võiks otsustada,“ ütles Yingluck teleesinemises.

Meeleavaldajad ignoreerisid Yinglucki teadet. Meeleavaldajate juht Suthep Thaugsuban ütles Reutersile, et marss valitsuse hoone juurde toimub nagu plaanitud.

„Me pole oma eesmärki veel saavutanud. Parlamendi laialisaatmine ei ole meie eesmärk,“ ütles Suthep, kes on endine asepeaminister eelmise, sõjaväe toetatud valitsuse ajast.

Valimiskomisjon pole veel uute valimiste kuupäeva kindlaks määranud, kuid need tuleb korraldada 45-60 päeva jooksul.

Teades, et Yinglucki ja Thaksini liitlased võidavad peaaegu kindlasti, on Suthep kutsunud üles valitsust asendama „heade inimeste“ hulgast nimetatava rahvanõukoguga. Yingluck on selle idee kui põhiseadusevastase ja ebademokraatliku tagasi lükanud.

Öeldes, et nad ei suuda Yingluckiga koostööd teha astusid demokraadid pühapäeval massiliselt parlamendist tagasi ja tõstatasid valimiste boikoteerimise küsimuse.