"Protestijad rammisid lahti värava ning on nüüd armee peakorteris," ütles sõjaväe pressiesindaja, kelle sõnul relvajõudude ülemat oma ametiruumides ei olnud.

Tuhanded lippe lehvitavad demonstrandid on kogunenud Bangkoki ajaloolises linnaosas asuva sõjaväekompleksi territooriumile, kutsudes relvajõude nende meeleavaldusi toetama, teatas sündmuskohalt AFP korrespondent, vahendab BNS.

"Me tahame teada, kas sõjavägi asub rahva või diktaatori poolele," ütles üks meeleavalduste juhte Amorn Amornrattananont.

Protestijad tegid teisipäeval teatavaks, et nende eesmärgiks on asendada valitsus mittevalitud "rahva nõukoguga", mis olevat vajalik ekspeaminister Thaksin Shinawatra poliitilise aparaadi võimult kõrvaldamiseks. Thaksin on peaminister Yingluck Shinawatra miljardärist vend, kes opositsiooni väitel tegelikult riiki juhib.

Neljapäeval võitis valitsus ootuspäraselt parlamendi usaldushääletuse.

Vaibumatud meeleavaldused on tekitanud suurema vägivalla puhkemise ohu. Pühapäeval tänavatele kogunenud rohkem kui 100 000 inimeseni järgnevatel päevadel ei ole siiski jõutud.

Yingluck on korduvalt öelnud, et soovib vägivalda ära hoida, ja pakkunud läbirääkimisi kriisi lahendamiseks. Seni ei ole julgeolekujõud valitsusasutusi piiranud meeleavaldajaid isegi pisargaasiga tõrjunud.

"Me ei tohi käsitleda seda võidu-kaotuse olukorrana," ütles Yingluck ajakirjanikele. "Täna ei võida ega kaota keegi, ainult riik saab kannatada."

Vastasseis riigis valitseb Tai eliidi ja haritud keskklassi ning maapiirkondade elanikkonna vahel, mis moodustab Thaksini võimubaasi, kes on saanud tulu valitsuse populistlikust poliitikast.

Tais on korduvalt olnud poliitiliselt rahutu alates 2006. aasta riigipöördest, millega Thaksin võimult kukutati.