Viimase kolme päeva jooksul päästetud 12 poissi ja nende treener hoolitsesid enese eest koopas hästi, kinnitas ametnik, vahendab Associated Press.

Pühapäeval päästetud neli poissi võivad juba süüa normaalset toitu ja kõnnivad ringi ning esmaspäeval päästetud poisid söövad kerget toitu. Ühel eile koopast välja toodud poisil ja treeneril on Thongchai sõnul kerge kopsuinfektsioon.

Kopsuinfektsioon oli ka kahel esimeses grupis välja toodud poisil ning Thongchai sõnul vajavad nad seitse päeva ravimit.

Keskmine kehakaalu kaotus oli kaks kilogrammi nende puhul, kelle varasem kaal oli teada. Koopas koguti koopalaest tilkuvat vett.

Poisid ja treener sisenesid Tham Luangi koopasse pärast jalgpallitreeningut 23. juunil, kuid mussoonvihm täitis kiiresti kitsad käigud ja blokeeris väljapääsu. Briti sukeldujad leidsid nad kümme päeva hiljem ühest kuivast kohast koopas.

Järgnes keeruline ja väga ohtlik operatsioon, mille käigus rahvusvahelised ja Tai sukeldujad juhtisid poisid ja treeneri läbi üleujutatud kitsaste käikude vabadusse. Reedel hukkus koopas vabatahtlik Tai sukelduja.

Poisid on haiglas isoleeritud, et vältida infektsioone. Pereliikmed on näinud vähemalt osa poisse klaasi tagant ning kui mingeid probleeme ei teki, lubatakse pereliikmed steriliseeritud rõivastes poiste juurde.

Tervishoiuametnikud on öelnud, et hinnatakse ka poise vaimset tervist. Ekspertide sõnul aitab paranemisvõimele kaasa grupiidentiteet jalgpallimeeskonnana ja poiste noorus.