„Me oleme kõik tugevad,“ seisis käsitsi kirjutatud märkmetes vanematele, kellel paluti pääsemise korral valmistada oma lemmiktoitu, sh friteeritud kana, vahendab uudistekanal BBC.

„Õpetajad, ärge meile palju kodutöid jätke,“ kirjutas üks poistest.

Jalgpallimeeskonna treener kirjutas aga eraldi kirja oma õpilaste vanematele, vabandades nende ees juhtunu pärast ja lubades laste eest seni hoolt kanda, kuni nad taas nende hoole all on.

25-aastane Ekkapol Chantawong rahustas vanemaid, kirjutades, et lastega on kõik korras. „Ma luban, et ma kannan laste eest hoolt nii hästi, kui ma oskan. Aitäh kõigile, kes on otsustanud aidata!“ tänas ta.

Juuni lõpus üleujutuse tõttu koopas kadunuks jäänud 12 poissi ja nende jalgpallitreener leiti elusalt, aga nende päästmisoperatsioon on senini edutu.

Ametlike päästetööde juht Narongsak Osottanakorn ütles laupäeval, et vangijäänute päästmiseks puuritakse enam kui sada auku, lootuses, et mõni neist pärale jõuab.

Augud peavad ulatuma pea 600 meetri sügavusele, sest just nõnda sügaval arvatakse lapsi olevat.

Ka valmistatakse käiku laskma viie kilomeetri pikkust voolikut, mille vahendusel koopavangideni õhku saata. Varasemalt räägiti ideest saata sukeldujad laste juurde, neile sukeldumismaskid jagada ja nad läbi veega täidetud tunnelite juhatada, või oodata, kuni veetase loodetavasti alaneb, kuid need variandid on oma ohtlikkusse ja ebakindluse tõttu otsustatud hetkel tagaplaanile jätta.