Üleeile ja eile said hairünnakus raskeid vigastusi neli turisti: kolm venelast ja üks ukrainlane. Egiptuse võimud sulgesid ajutiselt ka rannad, mille lähistel see juhtus, kirjutab RIA Novosti.

Hai tabamisoperatsioonil osales 12 ministeeriumi spetsialisti, kes ajasid haid paadiga kaks ööpäeva taga. Eduka kalapüügi üksikasju ei täpsustata, kuid märgitakse, et merekiskja tabamisel kasutati peibutussööki, köit, erilisi tõstemehhanisme ja kalapüügivarustust.

Hai pikkuseks mõõdeti 2 meetrit ja 25 sentimeetrit ning ta on halli värvi ja valge kõhuga. Spetsialistide hinnangul on tegemist "tõepoolest kiskjalikult teravate hammastega haiga." Hai vastab ka sukelduja kirjeldustele, kellel õnnestus kiskja lõugade vahelt päästa üks turistidest.

Ohtlikust kiskjast tehakse nüüd topis, mis pannakse välja Ras-Muhameddi looduskaitsealal 20-kilomeetri kaugusel Sharm el-Sheikhist. Keskkonnaministeeriumi kinnitusel peab see eksponaat hakkama turistidele meelde tulemtama, et soe Punane meri võib peita endast ka ohte.

Samal ajal uurivad teadlased kohaliku kuberneri kinnitusel edasi, et kas puhkajaid ründas kindlalt ikka just antud hai.

Ookeani valgeuimhai (Carcharhinus longimanus) võib kasvada kuni nelja meetri pikkuseks, kuid nagu nimestki järeldada võib, leidub teda peamiselt sügavates vetes. "Tegemist on täiesti erakorralise juhtumiga," ütles Suurbritannias oleva haifondi juht Richard Peirce.

"Arhiivide loomisest alates 16. sajandi lõpust on registreeritud ainult üheksa ookeani valgeuimhai rünnakut inimestele. See on ebanormaalne käitumine; see hai ei ole mitte ainult otsustanud olla valel ajal vales kohas, vaid seal peab olema ka spetsiifiline tegevus või sündmus, mis tõi ta sinna," selgitas ta.

Sharm el-Sheikhis puhkab igal aastal umbes kolm miljonit inimest.