Alpides asuva riigi võimud otsustasid külmutada Moskva palvel Boriss Berezovski arved, keda Venemaal süüdistatakse suuremahulises lennukompanii Aerofloti varade riisumises, teatab infoagentuur Interfax.

Föderaalse justiitsvalitsuse direktori Michael Leupoldi sõnul võeti otsus Vene suurärimehe varade konfiskeerimise kohta Föderaalse kriminaaltribunali poolt vastu oktoobris 2008, kuid see pole veel jõustunud.

Täpset summat, mis läheb konfiskeerimiseks pole nimetatud. Leupold märkis, et venemaalased hoiavad Šveitsi pankades ligi 25 miljardit dollarit (304 miljardit krooni) ning, et Berezovski võib jääda ilma „miljonitest frankidest“ (1 CHF ~ 10 krooni).

Šveitsi ametnik lisas, et Bern on valmis selle raha üle andma Moskvale kui vastav järelepärimine peaks tulema. Leupoldi sõnul on ka varem Venemaale juurdluse jaoks antud teavet ja üle kantud kriminaalse päritoluga raha.

„Kuid siis ei olnud tegemist eriti tuntud inimestega ning ka summad polnud astronoomilised,“ ütles Leupold.

Moskva Savelovski kohus mõistis Berezovski novembris 2007 Aeroflotilt rohkem kui 214 miljoni rubla (üle 94 miljoni krooni) riisumises tagaselja süüdi ning määras talle kuueaastase vabadusekaotuse.

Berezovski ise varjab ennast Suurbritannias, kus tal õnnestus 2003. aastal saada poliitilise põgeniku saatus. Mees nimetab enda vastu suunatud kriminaalasja ja kohtuotsust poliitiliseks tellimuseks ning ennast ta süüdi ei ole tunnistanud.

Vene julgeolekuteenistus (FSB) on üritanud seostada tema nime ka kõmu tekitanud Kremli-vastaste endise luuraja Aleksandr Litvinenko ja ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvalugudega. Berezovski eitab oma seotust kategooriliselt.