24-aastast Laachraouit, Pariisi ja Brüsseli rünnakute pommivalmistajat ja üht lennujaama enesetaputerroristidest, tunti enne Brüsseli rünnakuid valenime Soufiane Kayal all. 2013. aastal Süüriasse lahkunud Laachraoui DNA-d leiti Pariisi rünnakutes kasutatud pommivööde küljest, vahendab Belgia ajaleht De Standaard.

Briti meedia teatas varem, et Laachraoui kuulus Islamiriigi džihadistide gruppi, mis röövis 2013. aastal Süürias USA ajakirjaniku James Foley ja Briti fotograafi John Cantlie. Nad andsid oma vangid edasi Mohammed Emwazile ehk Džihaadi Johnile.

Nüüd on pantvangid Laachraoui ära tundnud kui ühe oma Islamiriigi võitlejast valvuri. Jutt käib prantslastest, kes võeti kinni 2013. ja 2014. aastal Süürias. Ühe allika sõnul ütlesid neli Prantsuse ajakirjanikku – Didier François, Pierre Torrès, Edouard Elias ja Nicolas Hénin – et üht nende valvuritest nimetati Abou Idrissiks. Hénin on Abou Idrissi „ametlikult identifitseerinud“ kui Najim Laachraoui, kinnitab Hénini advokaat Marie-Laure Ingouf informatsiooni, mille avaldasid varem Prantsuse väljaanded Journal du Dimanche ja Le Parisien.